פרויקט ט"ו בשבט: מן האדמה לקערת הסלט

1604897_10151898197657129_810181757_n

חג שמח חברים וחברות!

ט"ו בשבט הוא לא רק הזמן המושלם להתחדשות, צמיחה והוקרה על כל הירוק שבחוץ, אלא גם הזדמנות נפלאה להכניסו אל הפנים – כדי לתמוך בבריאותנו.

במקום "להתייבש" עם פירות יבשים, שילבתי כוחות עם יעקב ("עם האדמה") ועם צמד המקסימות ליה ומיטל ("שוזרות הולכות") בקטיף של צמחי מאכל אורגניים ומרעננים. השלל הצמחים שזרנו לזר נהדר שהוגש לאמא באהבה.

זר מאכל הוא מתנה נפלאה לחג שמשלבת יופי ויצירתיות, שלא סתם עומד באגרטל אלא יכול להפוך לחלק עיקרי בארוחת החג!

קוטפים

ירקות אורגנים בחוות שפע שורשים

"עם האדמה" היא חווה אורגנית בת-קיימא, המחברת בין האדם והאדמה. יעקב, טפח של ירקות ורגשות אנושיים משלב שיטות גידול ללא שימוש בחומרים מזיקים ודשנים כימיים ומעביר בכל שבוע תוצרת בריאה ומבריאה של פירות וירקות אורגניים ללקוחות שהם משפחה.

את העלים נקפיד לקטוף ללא השורש, כדי שהצמח ימשיך לגדול:

"כִּי מִמֶּנּוּ תֹאכֵל וְאֹתוֹ לֹא תִכְרֹת… כי הָאָדָם עֵץ הַשָּׂדֶה"

שוזרים

שוזרות הולכות

"שוזרות הולכות" יוצרות אמנות צבעונית ומשמחת מצמחים ופרחים חיים. ליה ומיטל הופכות אירוע לחוויה עם זרים אישיים מותאמים אישית לכל אורח. זר מאכל הוא פרויקט מאתגר במיוחד: מבחירת טעם חומרי הגלם ועד שמירה על טריות וניקיון מרגע הקטיף. חסות ממינים שונים, בצל ירוק, קייל וסלרי נשזרו במיומנות לזר גדול, טעים ומרשים.

אוכלים

טעימות לפני שזירה

עצה פשוטה: לפני החיתוך, כדאי להשרות את העלים כחצי שעה בקערה גדולה מלאה מים קרים: הם יתמלאו בחיות, יספחו אליהם נוזלים וטעמם יהיה מעודן יותר. בתמונה: מקריב את עצמי ומוודא שלא יגיעו עלים מרים לזר שלכם 🙂

"והייתם כעץ שתול על פלגי מים"

סלט ירקות בתוספת פירות

ירקות חיים הם חלק חיוני בכל ארוחה: הם מכילים ויטמינים ומינרליים חיוניים, פיטו-כימיקלים המשפרים את יעילותה של מערכת החיסון ומסייעים לעיכול תקין. שילוב של פירות לעלים הירוקים מוסיף טעם מרענן לסלט וצבע מדהים שישבור כל שגרה. אל תפחדו להיות יצירתיים: אפשר לשלב ממיטב פירות הארץ: מסורתיים כמו פלחי תפוזים, גרעיני רימון מתוקים, תפוחים חמצמצים או פירות אקזוטיים כמו מנגו או פאפאיה שיהפכו כל סלט לסלט על!

שייק ירוק

השייק הירוק מסייע בפינוי רעלים מהגוף בגלל תכולת הסיבים הגבוהה, קל ומהיר להכנה, טעים משביע ומרווה והוא ההמלצה שלי לארוחת בוקר שלמה בכל יום. על מנת לקבל את מירב היתרונות של השייק הירוק – מקור מעולה לברזל, סידן ועוד שורה ארוכה של מינרלים חיוניים ופיטוכימיקלים. כדאי להשתמש במגוון עלים ירוקים, טריים ואורגניים יחד עם הפירות שאנחנו הכי אוהבים. מתחילים את הבוקר, בטוב! מתכון מומלץ לשייק טעים ומשביע:

  • כוס מים מסוננים + מעט מיץ לימון טרי
  • 3-4 בננות בשלות, 3-4 תמרים רכים
  • חופן גדול של עלים ירוקים טריים.

אפשר לשתות כארוחת בוקר בבית, או אפילו לקחת לעבודה בבקבוק זכוכית ולשתות עד הצהריים…


איך מגדלים עלים וירקות ירוקים בבית? באתר עם האדמה – גינות מאכל.

איך בוחרים חומרי גלם ושוזרים זר מוצלח? באתר שוזרות אוכלות.

צילומים: ליבת רות

תודה לבוטיק הגינון האורבני, "שושנס", מתחם נוגה יפו.

Share this post

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email