עוגיות קוקוס נאות לפסח

מה יותר מתאים להגיש כקינוח לפסח מעוגיות קוקוס? בניגוד לגרסה היבשושית (אתם יודעים על מה אני מדבר…),
הגרסה הנאה (RAW) הופכת לממתק מעודן שנמס בפה… (רק שימוש לב שמדובר בתכולת שומן גבוהה יחסית).

רכיבים לכ-20 עוגיות:

  • 200 גרם קוקוס טחון
  • 100 גרם נוספים קוקוס טחון 
  • כוס חמאת קוקוס
  • 100 גרם שקדים מקולפים וטחונים
  • מקל וניל
  • קורט מלח (אפשר לוותר)
  • דבש תמרים* – לפי הטעם.

    * למה להשתמש בדבש תמרים ולא סילאן/דבש/סוכר?
    כי הוא בריא יותר! ומכיל את סיבי הפרי בניגוד לסירופים מזוקקים למיניהם בעלי עומס גליקמי גבוה… הוא גם קל ופשוט להכנה – תמרים מושרים ומגולענים טחונים בבלנדר יחד עם מי ההשרייה שלהם – זהו!

אופן ההכנה:

  • בקערה מערבבים 100 גרם שבבי קוקוס עם השקדים הטחונים.
  • במעבד מזון מערבבים 200 גרם שבבי קוקוס לקמח דק ודביק.
  • מוסיפים את השמן, הוניל, דבש התמרים ומלח.
  • מערבלים שוב עד לקבלת מחית אחידה.
  • בחזרה לקערה: מערבבים את המחית שהתקבלה ממעבד המזון על התערובת היבשה ומערבלים עד לקבלת בצק.
  • יוצרים עוגיות ומעבירים להקפאה…

אהבתם? מוזמנים לשתף בתגובות ולהעביר הלאה לאמא/דוד אהוב/שכנה לקראת החג

Share this post

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email