קציצות עשבי בר אפויות

חוביזה

אני אוהב את האביב – כשהימים נעשים חמים ונעימים והשמש עדיין לא שורפת…
זו בדיוק התקופה לצאת לשדות ולהנות מהפריחה וכן – גם לקטוף עשבי בר ולשלב אותם בסלטים ותבשילים טעימים ובריאים.
אם יש לכם ילדים – זו פעילות גופנית נהדרת וכיפית שתחבר אותם למקור המזון…

אתמול ניצלתי את מזג האויר הנפלא לקטוף חוביזות וחרדל והכנתי קציצות בר אפויות נפלאות ובשרניות

החוביזה היא אחד מאותם צמחי פלא – שגדלים בכל מקום ואפשר להשתמש בהם חיים, מאודים או אפויים.
פרחי החרדל הם מתקתקים ועדינים ומוסיפים ארומה וטעם נהדרים לכל תבשיל (נסו להוסיף פרחי חרדל חיים למרק ירקות לפני ההגשה).

גם אם אתם גרים בעיר, החוביזה והחרדל עכשיו צומחים בשפע – שימו לב רק לקטוף משיחים שלא צמחו ליד כבישים (זיהום אויר) או רחובות ראשי (ריסוס נגד עשבייה) אלא בגינות פרטיות או פארקים (אני קוטף בשדות שמאחורי כפר שלם ובפארק אריאל שרון).

אחרי שקטפתם מלוא החופן, מומלץ להשרות כמה שעות במים קרים – אין צורך לייבש את העלים לפני השימוש. אז בואו נעשה סדר:

רכיבים

  • עלי חוביזה
  • גבעולי ופרחי חרדל
  • בצל לבן או סגול
  • קמח חומוס (אפשר להחליף בעדשים מונבטים)
  • לגיוון (לא חובה) – כרובית ו/או בטטה.

הכנה

  • למעבד המזון זורקים את העלים וקוצצים דק.
  • מוציאים את העלים ומכניסים את הבצל וקוצצים דק. (וכן את הכרובית והבטטה אם בחרתם להוסיפן)
  • מערבבים את העלים יחד עם הירקות הקצוצים, מוסיפים קמח חומוס ומעט טחינה גולמית עד לקבלת תערובת לחה ודביקה (אפשר להוסיף מעט מים). אפשר לתבל בכמון/כורכום ומעבירים למקרר למשך כמה שעות.
  • יוצרים קציצות ומעבירים לתנור למשך חצי שעה בחום בינוני/גבוה עד שהקציצות משחימות ואז הופכים. אני משתמש בתבניות קאפקייק מסיליקון ודוחס את התערובת בכף – מה שחוסך את ההתעסקות של יצירת הקציצות בידיים והפיכתן…

מה קיבלנו?
ארוחת ערב נהדרת ופשוטה להכנה… להגיש עם סלט עגבניות מגורדות ואבוקדו טרי… בתיאבון ולבריאות 🙂

Share this post