ביום יום אני בד”כ נוהג לאכול מזון פשוט המבוסס על פירות וירקות טריים. יום עבודה הוא לא הזמן המתאים מבחינתי לעמול שעות במטבח ולהכין מאכלים מורכבים ומנקרי עיניים. לפני שבתות ובחגים אני משקיע יותר זמן ומכין מנות יצירתיות יותר לחברים ולבני המשפחה – כדי להבדיל בין קודש לחול 😉
חג שבועות הוא אחד מאותם אירועים מיוחדים: זהו גם יום ההולדת העברי שלי וגם אחד מהחגים האהובים עליי, המשלב מסורת נפלאה, אווירה נקייה ומרעננת ומאכלים נפלאים. אחת התפיסות שאני מאוד לא אוהב היא זו של “אחרי החגים”, שטוענת כי אין בעיה להכניס לגופינו אוכל שמן ומלא ברעלים בשם החגיגיות. אני טוען שדווקא בשל האירוע המיוחד – עלינו להשקיע יותר ולמצוא מזון שיתמוך גם בבריאות שלנו ויתפוס מקום של כבוד ממש על שולחן החג.
את עוגת הגבינא (גבינה נאה טבעונית) הנפלאה הזו רקחנו תמי צרי (מקהילת עץבעיר) ואנוכי באחת מהסדנאות היצירתיות בה שילבנו כוחות – ומאז היא מככבת כמעט בכל שנה וגוררת תגובות נפלאות מכל בני המשפחה… היא קלה להכנה, דורשת מספר מועט יחסית של מרכיבים ואפשר לבדוק ולתקן את טעמה תוך כדי הכנה (!) כיוון שאין בה מרכיבים הדורשים עיבוד כמו ביצים או קמח – כך שאתם בטוחים שטעמה יהיה מתאים בדיוק לטעמכם והכי חשוב: נטולת שומן רווי מן החי, לקטוז, הורמונים וקזאין – חלבון החלב הבעייתי שנמצא קשור להגברת סיכון לחלות בסוכרת וסרטן…

אביזרים: מעבד מזון, בלנדר, תבנית סיליקון,
לתחתיות:
- כוס שבבי קוקוס
- כוס כוסמת ירוקה מונבטת ומיובשת (יעבוד גם עם כוסמת מונבטת, ללא ייבוש)
- כוס פקאנים קלופים
- כוס תמרים מגולענים
- כף קינמון
- שמינית לימון עם הקליפה ללא גרעינים
לערבל במג’ימיקס (קודם את היבשים ואז להוסיף את התמרים לאט לאט, עד שזה מתחיל להתגלגל). דוחסים את הבצק כשכבה ראשונה בתבניות.
למלית
- כוס שקדים קלופים
- כוס תמרים מגולענים או יותר לפי המתיקות הרצויה
- 2 כוסות מים
- חצי לימון עם הקליפה ללא גרעינים (אם אוהבים חמוץ יותר אז אפשר את המיץ מהחצי השני)
- חצי מקל וניל או אבקה או תמצית בהתאם
- חצי כוס שמן קוקוס (אפשר לוותר אך קחו בחשבון שהמלית תקבל מרקם “ארטיקי” יותר)
מוזגים כשכבה שניה בתבניות ומעבירים להקפאה
לקישוט
- רוטב פרי עונתי (תותים-תמרים, משמש-דובדבנים או מנגו-בננה-ליים בבלנדר)
- פירות חתוכים לקישוט
מוזגים כשכבה שלישית מעל השכבה השניה שכבר הוקפאה, מקשטים בפירות ומחזירים להקפאה. דואגים להוציא בערך 15-20 דק’ לפני ההגשה…
חג שבועות שמח! 🙂