חרוסת מנצחת לפסח!

“חרוסת שאנו אוכלים – על שום מה?”
טעם החרוסת משתנה מעדה לעדה – וכל עדה תגן על החרוסת שלה בחירוף נפש 😉

אז מה הסוד המנצח שלי לחרוסת הורסת?

אולי אלו תפוחי ה”פינק ליידי” החמצמצים והנפלאים…אולי מיץ התפוזים של סוף העונה… ממש לפני שנפרדים מהפרי העסיסי הזה עד לחורף הבא… אולי השילוב של תמרים רכים ונימוחים עם תערובת של צימוקים כהים ואגוזי מלך? ואולי הידיעה שהשתמשתי אך ורק בחומרים טבעיים, ללא סוכר מעובד או חומרים משמרים…

ולא פחות חשוב – צורת ההגשה!
אני אוהב במיוחד את השילוב של חרוסת מתוקה על עלי חסה רעננים (שאפשר לגדל בגינה או בעציץ!)

10895220_750222408408810_262701530_n
החסות עם הנוף הכי יפה בארץ…

אז בואו נעשה קצת סדר! (מתכון עבור 3-4 מנות גדושות ויפות):

  • 3 תפוחי “פינק ליידי” קלופים.
  • 1 תפוז סחוט
  • חופן גדול של צמוקים שחורים
  • אגוזי מלך (לפי הטעם)
  • 2 כפות מחית תמרים (ללא הגלעינים!).

להעביר למעבד מזון ולטחון עד למרקם של טיט, כמו שאבותינו אהבו 😉

לטעם מסורתי: אפשר להוסיף יין אדום או תירוש טבעי לתערובת וכן ניתן להשרות את הצימוקים לילה קודם להכנה ביין.
לטעם מפתיע ונועז: השאירו את מחית התמרים מחוץ למקרר עד שתרגישו ריח קל של תסיסה והוסיפו אותה לתערובת… הסוכר שבתמרים הופך בתהליך טבעי לאלכוהול (שימו לב לטמפרטורה בחוץ – אנו מחפשים תסיסה עדינה ולא חזקה מדי…)

אל תשכחו להגיש על עלי חסה רעננים…
11098262_811965328882908_1286902262_n
ואפשר גם חרוסת בצלוחית – כאן עם תוספת גלידת שסק (!)

ושיהיה לכולנו חג מתוק, שמח וכשר! 🙂

יש לכם כבר תכניות לאחרי החג? הצטרפו למפגש הפתוח של קורס הבריאות הטבעית שלי!
יש לכם כבר תכניות לאחרי החג? הצטרפו למפגש הפתוח של קורס הבריאות הטבעית שלי!

Share this post