אז מה הסוד המנצח שלי לחרוסת הורסת?
אולי אלו תפוחי ה”פינק ליידי” החמצמצים והנפלאים…אולי מיץ התפוזים של סוף העונה… ממש לפני שנפרדים מהפרי העסיסי הזה עד לחורף הבא… אולי השילוב של תמרים רכים ונימוחים עם תערובת של צימוקים כהים ואגוזי מלך? ואולי הידיעה שהשתמשתי אך ורק בחומרים טבעיים, ללא סוכר מעובד או חומרים משמרים…
ולא פחות חשוב – צורת ההגשה!
אני אוהב במיוחד את השילוב של חרוסת מתוקה על עלי חסה רעננים (שאפשר לגדל בגינה או בעציץ!)

אז בואו נעשה קצת סדר! (מתכון עבור 3-4 מנות גדושות ויפות):
- 3 תפוחי “פינק ליידי” קלופים.
- 1 תפוז סחוט
- חופן גדול של צמוקים שחורים
- אגוזי מלך (לפי הטעם)
- 2 כפות מחית תמרים (ללא הגלעינים!).
להעביר למעבד מזון ולטחון עד למרקם של טיט, כמו שאבותינו אהבו 😉
לטעם מסורתי: אפשר להוסיף יין אדום או תירוש טבעי לתערובת וכן ניתן להשרות את הצימוקים לילה קודם להכנה ביין.
לטעם מפתיע ונועז: השאירו את מחית התמרים מחוץ למקרר עד שתרגישו ריח קל של תסיסה והוסיפו אותה לתערובת… הסוכר שבתמרים הופך בתהליך טבעי לאלכוהול (שימו לב לטמפרטורה בחוץ – אנו מחפשים תסיסה עדינה ולא חזקה מדי…)

ושיהיה לכולנו חג מתוק, שמח וכשר! 🙂
