מאפינס ללא רגשות אשם

1545129_175510172659628_2052416091_n

היתה לנו שבת מתוקה ובריאה במיוחד עם 12 מאפינס נהדרים שהכנתי משיבולת-שועל, בננות וצימוקים! המתכון כל כך פשוט ומהיר… אז אל תגלו לאורחים מה שכן תשמחו לספר להם שאין במתכון הזה סוכר לבן, קמח, ביצים, חמאה או שמן מזוקק מכל סוג שהוא (!) אלא משתמשים בסוכר הטבעי שבפירות להמתקה (בננה/תמרים) ובטחינה גולמית שהיא מקור מעולה לברזל וסידן. למי שרוצה להמנע משומן – אפשר להמיר את הטחינה בתפוחים מרוסקים.

בקערה אחת גדולה מערבבים/מועכים:

  • 2 בננות בשלות
  • 1.5 כוסות שיבולת שועל
  • חצי כוס רסק תפוחים טרי
  • כוס תמרים מגולענים
  • חצי כוס צימוקים
  • חצי כפית סודה לשתיה

את העיסה שופכים לתבניות סיליקון אישיות (כך שאין צורך לשמן) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20 דקות. ובזמן שמחכים שהמאפינס יתקררו – אפשר לשטוף את הקערה 🙂

בתאבון!

 

Share this post