
בכל פורים (ובכלל בחגים) אני נתקל באמרה הרווחת: “נו באמת, עכשיו גם אסור לאכול אזני המן? קצת לא בריא – לא קרה שום דבר – זה רק פעם בשנה…”
ואז אני נזכר שאצלנו במסורת – החגים והאירועים סובבים סביב כל השנה: עוגה של יום הולדת, ממתקים לשבת, סופגניות לחנוכה, מצות עם שוקולד בפסח… והכל “רק פעם ב…”
חלק מהמסורות הן עתיקות אך בחלק ניכר מדובר על תעשיית שיווק אגרסיבית שדוחפת את המסורות לקדמת הבמה.
ממתקים אינם חייבים להיות מזיקים – הם יכולים לתמוך בבריאות שלנו ולהוסיף חוויה של שלמות גופנית, רגשית ורוחנית – בייחוד אם אנו מכינים אותם באהבה ורצון לתמוך בעצמנו ובאהובים שלנו לחיים בריאים ומאושרים יותר…
אז הפורים הזה (וכל פעם שרק תרצו) אפשר ליהנות מאזני המן בריאות ללא רגשי אשמה:
ה-“בצק” עשוי תמרים מתוקים ושיבולת שועל או כוסמת מונבטת ומיובשת – ואותו מעצבים למשולשים המוכרים ומצפים בשבבי קוקוס יבשים.
יש לכםן רעיונות נוספים למתכונים בריאים לחגים? מוזמניםות לשתף איתי…
- רוצים להוסיף מרקם אגוזי? אפשר למלא את הבצק בשברי אגוזי פקאן טריים.
- מחפשים טעם שוקולדי? ניתן לערבב את הבצק עם אבקת חרובים אורגנית (ללא סוכר כמובן – האבקה מתוקה בפני עצמה).
- לטעם מיוחד ואנין במיוחד: ערבבו את הבצק עם מעט מיץ תפוזים והוסיפו גרידת לימון לבצק…
- ניתן “לאפות” בתנור ייבוש (חום נמוך עד 40 מעלות) עד שהחלק החיצוני מקבל פריכות קלה.
- למתכון מפורט ועוד רעיונות למשלוח מנות פורימי מפנק – באתר של אמבר רוגע.
