תוספת מטריפה לשנה החדשה

ראש השנה בפתח ורובינו עומלים כבר ימים על ארוחות חג מפוארות, קישוטים, ניקיונות ומה לא… אבל מה עם האורחים שביננו? או כאלו שעובדים גם בערב החג ומתפנים ממש לארוחה? אז כדי לאפשר גם לכם להשתתף בשמחה ולהביא משהו שיפיל את המארחים מהרגליים (וכמובן את כל שאר הסועדים) – החלטתי לצרף 2 מתכונים פשוטים למנות שאפשר להרכיב ב-5 דק’ לפני תחילת הארוחה (או תוך כדי שאף אחד לא שם לב…)

המנות הוכנו וצולמו במיוחד עבור ערוץ החדשות האמריקאי-ישראלי ILTV – החל מדקה 09:50 – כך שתוכלו לראות במו עיניכם עד כמה הם פשוטים להכנה. מתכונים בעברית – בהמשך הדף (ל-2 עד 3 סועדים)

"עוגת" תמרים-בננה אישית

- 7 או 8 תמרים מזן "מג'הול" עסיסיים
- 2 בננות בשלות ומתוקות
- 2 עד 3 כפיות של כוסמת ירוקה מונבטת ומיובשת או שברי שקדים/אגוזים (אופציונלי)
- קינמון טחון

  • מגלענים את התמרים ומועכים לתוכם את הכוסמת או את שברי האגוזים
  • ברינג מתכת (על צלחת ההגשה), מסדרים את התמרים המגולענים ועליהם פורסים את הבננות הטריות
  • מקשטים בשכבה דקה של כוסמת/אגוזים
  • ניתן לפזר מעט קינמון בין השכבות
  • לכבוד השנה החדשה - ניתן לקשט בגרעיני רימון טריים!
  • מרימים את הרינג בעדינות ומגישים מיד!

  • סירות חסה ממולאות תירס/אבוקדו

    - 2 אבוקדואים בשלים (ברוך שובם!)
    - 2 קלחי תירס טריים (להקפיד על טריים ולא מקירור)
    - קישוא בינוני
    - עלי חסה ו-2 גמבות טריות
    - מיץ לימון טרי
    - נבטוטים ותפוח חמצמץ לקישוט (אופציונלי)

  • בקערה מערבבים את האבוקדו, התירס והקישוא הפרוס ומתבלים בלימון
  • פורסים את הפלפלים
  • מגרדים את התפוח
  • ממלאים את עלי החסה בתערובת ומסדרים מעל את הפלפלים, הנבטוטים וגרידת התפוח. לאמיצים: הזליפו מעט סילאן מעל להעצמת הטעמים...
  • מגישים!

  • Share this post